Simon

4 juni 2005

Hoi,

Welkom op mijn persoonlijke deel van de site, waarin ik het één en ander over mezelf zal vertellen. Het heeft even geduurd, maar hier is het dan toch ;-)
Het zal je niet verbazen, maar ik ben dus Simon. Ik zag het levenslicht op 23 mei 1972 in het dorpje Maasdam (gemeente binnenmaas), maar al na 2 jaar (waarschijnlijk zorgde ik voor teveel geluidsoverlast?:) ben ik samen met mijn ouders verhuisd naar Mijnsheerenland, waar zij een tuinderij zijn begonnen. In de eerste paar jaar kon ik natuurlijk weinig hulp bieden in de tuinderij, maar in latere jaren heb ik menig uurtje (vakantie)werk gehad op het land en in de kassen. Het werk was lekker dicht bij huis dus.. Dat is later wel 'iets' anders geworden ;)

Na mijn VWO opleiding en studie Elektrotechniek-Informatiekunde aan de HTS in R'dam en mijn diensttijd in Stroe (waar ik mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald heb) ben ik in april 1995 aangenomen als IT consultant bij 'Devote Data Management' in Zeist en kon per direct beginnen op een project als Cobol programmeur in (jawel) Lelystad(!). Omdat ik toen niets, maar dan ook helemaal niets wist van Cobol, heb ik in het weekend voordat ik moest beginnen een spoed-zelfstudie Cobol gevolgd. Hierbij heb ik voornamelijk geleerd dat het (dikke) boek 'Teach yourself Cobol in 21 days' best in 1 weekend gedaan kon worden (met wat minder slaap dan normaal..). Men was erg onder de indruk, dus dat was een goed begin. Mijn eerste punten waren binnen ;-)
Toen ik in Lelystad werkte kende ik Yvet (die in Lelystad woonde) helaas nog niet, dus mocht ik iedere dag ruim 280km in de auto doorbrengen. Dat was nog eens wat anders dan thuis uit m'n bed rollen om meteen in de kassen te kunnen gaan werken. Maar gelukkig vond ik het werk erg leuk, dus kon de reistijd me niet zoveel schelen.
Nu, ruim 10 jaar later, werk ik nog steeds bij 'hetzelfde' bedrijf, ware het dat 'we' tijdens de IT recessie van 2001 zijn overgenomen door Ordina. Ook woon ik inmiddels wat dichter bij mijn werk(A'dam). Yvet en ik wonen nu al bijna 3 jaar in Leusden, een leuk middelgroot dorp (30.000 inwoners) dat tegen Amersfoort aan ligt.

Mijn grootste hobby ('computers'/internet in de breedste zin des woords) is mijn werk geworden. Dat is leuk, maar betekent ook wel eens dat ik 'werk' mee naar huis neem. Gelukkig zorgt Yvet er voor dat dit niet uit de hand loopt ;-)
Naast deze hobby/werk ben ik gek op het kijken van films (in zowel de bioscoop als de 'thuisbioscoop' ;) Via mijn XBOX die ik heb omgebouwd naar een 'Media Center' kijken we de nieuwste films direct vanaf het internet. Daarnaast zijn Yvet en ik helemaal gek op duiken, maar omdat we allebei ook koukleumen zijn doen we dit alleen tijdens vakanties, en dan het liefst vakanties naar plaatsen waar het water toch wel minimaal 28 graden is ;)

Verder houd ik me al een jaar of 6 bezig met beleggen op de AEX (en soms Nasdaq). Alhoewel er in deze 6 jaar wat mindere tijden geweest zijn, vind ik het nog altijd erg leuk om te doen. Zeker nu ik me ook wat meer aan het verdiepen ben in optie-constructies (long/short spreads/straddles, (on)gedekte calls etc). Ik vind het vooral intrigerend om de psychologische effecten op de beurs te zien (en liever nog, te kunnen voorspellen :). Het gaat me in 1e instantie niet om het geld wat ik ermee kan winnen (of verliezen..), maar vooral om de kick die het met zich meebrengt.

Ter ontspanning speel ik graag een spelletje op de Xbox, waarbij racen toch wel op nr 1 staat (Forza Motorsport, Project Gotham Racing, Need for speed, RalliSport Challenge , Burnout etc.) en vind ik het erg leuk om me vast te bijten in een moeilijke 'puzzel/brainteaser'.

Verder ga ik/gaan we graag uit eten bij ons favoriete (stam)restaurant Graaf Floris in Muiden (maar natuurlijk ook andere lekkere restaurants) en gaan we graag voor een dag of weekendje naar Antwerpen . Vroeger ging ik hier zelfs vaak heen voor een avondje bioscoop, maar dat is nu vanuit Leusden toch net iets te ver geworden.

 

 

terug naar boven