Yvette

Hoi en welkom op mijn deel van de site.

Mijn naam is Yvette, maar die naam ben je vast al wel een paar keer tegengekomen. Mijn oorsprong ligt in Amersfoort, maar ik ben al vrij snel vertrokken naar het pittoreske Lelystad, waar ik tot ver na mijn puberperiode gewoond heb.

Na mijn opleiding aan het instituut voor information engineering ben ik samen met Simon in Leusden gaan wonen. Het bevalt hier erg goed. De buurt is leuk, het werk dichtbij en genoeg verschillende omgevingen (bos, stad, etc) in de buurt om je niet te vervelen.

Naast het werk probeer ik mijn tijd zo goed mogelijk over mijn hobby's te verdelen. Omdat dat er nogal veel zijn, probeer ik gewoon wat minder tijd te besteden aan werk ;).

Ik vind het heerlijk om op een regenachtige zondagmiddag mijn (oh nee onze) boekenkast te plunderen. Ik denk dat er nu meer dan 200 boeken staan, waarvan er ongeveer 2 van Simon zijn.

Naast de gewone boeken (van literatuur tot kinderboeken en van Stephen King tot Harry Mulisch) lees ik ook veel strips. Een aantal kapot gelezen series zijn: Aria, Thorgal en XIII. Ook Kiekeboe, Dirkjan en Sigmund beginnen een aardige collectie te vormen.

 

(Aria en Thorgal)

Daarnaast vind ik het heerlijk om harp te spelen.

Om daar wat meer mee bezig te zijn, probeer ik hier en daar concerten te geven.

Dat kunnen verschillende locaties zijn, zoals: in het cultureel centrum in Leusden, in de kerk, tijdens de kunstmani-festatie in Lelystad of ergens op aanvraag. Ongeveer eens in de twee maanden ben ik ergens te vinden. Ik speel al vanaf mijn achtste jaar (niet te geloven hoe snel de tijd gaat :)).

 

Op de eerste foto ben ik aan het spelen tijdens een feest (en nee, ik ben niet boos... dat heet concentratie:). Op de tweede staat een foto van de harp die ik bespeel, de Anna Salvi.

 

Ongeveer eenmaal in de week ga ik naar een houtsnijcursus. Het gaat nog niet zo snel, maar ik heb al een bakje gemaakt, een keltisch sleutelrek, een beeldje en ik ben nu bezig met een madonna met kind. (ach zolang je er maar plezier in hebt, toch?)

 

 

Een hobby die ik alleen tijdens de vakantie uitvoer is duiken. We zijn mooi water- en mooi weerduikers en zoeken dus plaatsen op zoals Bonaire of Dominica, maar Zuid Frankrijk doet het ook goed. Foto's en verhalen kun je terug vinden onder de kop vakanties.

Verder vul ik mijn spaarzame tijd met Simon (natuurlijk), koken, dromen over motorrijden, fitness, fietsen, (thuis)bioscoop bezoek, computerspellen spelen met/tegen Simon, bijpraten met mijn vriendin Leonie, de site bijwerken, knutselen (zie ook het stukje hieronder) en nog veel meer dingen die ik nu even vergeten ben.

 

terug naar boven