Simon & Yvette zijn getrouwd

De uitvoering
De Trouwdag

Donderdag 30-03-06
De laatste keer passen voor de grote dag en ... er mochten foto's genomen worden! Het is uiteindelijk een Sincerity jurk geworden. Het is zelfs de eerste jurk geworden die ik alleen in Hilversum gepast heb. Maar nu wel uitgekozen met behulp van het deskundige advies van mijn jury :).

De jurk zat bij het passen meteen goed. Het is bijna jammer dat je 'm maar een keer aan kan doen. Hier komen de foto's:

Donderdag 02-03-06
Na lang wachten was het zover: Het afpassen van de jurk. Natuurlijk de jurk eerst een uur aangehouden voordat er spelden ingezet konden worden :). Alle accesoires zijn nu uitgezocht (ik wist niet dat er nog zoveel bij kwam kijken) en de laatste hand wordt gelegd op de jurk. 30 maart mag ik nog een keer passen en als alles goed gaat mag de jurk mee naar huis.

Vrijdag 27-01-06
De lang verwachte brief is binnen. De jurk ligt klaar om gepast te worden. Na een kort beraad is daar 2 maart uitgekomen. De jurk wordt dan afgespeld en de nodige accesoires worden bekeken/gekocht.

Zaterdag 22-10-05
De vakantie was al een tijdje over, dus werd het weer tijd om, voor de tweedemaal, op jacht te gaan naar een jurk. Omdat het jachtseizoen bijna ten einde is, was het van belang nu iets te "schieten". Met ons vertrouwde groepje zijn we om half 10 gestart in Elburg bij de Bruidstuin. Het was nog even lastig, omdat we 3 meter voor de winkel een 'verboden in te rijden' weg tegen kwamen. Dan maar weer terug en een kilometer omrijden. Leonie heeft het slimmer aangepakt, door er gewoon achteruit in te rijden :).

De ontvangst was erg goed en na een kop thee met krentenbrood kregen we een rondleiding. Daarna gingen we aan de wandel met een kledingrek. Alle jurken die ik mooi, leuk of de moeite waard vond om te passen werden aan het rek gehangen. Dat werden er wel erg veel! Maar na een natuurlijke selectie bleven er drie over. Nadat we alle praktische en minder praktische kanten van de jurken bekeken hadden, moest er gekozen worden tussen twee jurken. En dat is gelukt!

Er is op dat moment nog geen definitieve keuze gemaakt, want we hadden om 15:00 uur nog een afspraak in Amersfoort.

Omdat we wat vroeger waren in Amersfoort, hebben we eerst wat gegeten en van het centrum genoten. Daarna zijn we naar Valkengoed gegaan. Hier kwam ik definitief tot de keuze. Bij elke winkel waar we geweest zijn, kom ik steeds uit op een bepaalde jurk.

Dus deze week heb ik contact opgenomen met de bruidstuin en heb ik de bestelling geplaatst. Nu is het afwachten totdat de jurk binnen is en dan kan het afpassen beginnen!

Zaterdag 06-08-05

Het was zover, samen met mijn moeder, zus en vriendin op jacht naar een jurk. Ik had twee afspraken gemaakt. De eerste in Hilversum en de tweede in Utrecht. Helaas mochten er in beide winkels geen foto's gemaakt worden tijdens het passen, dus veel wordt hier niet bekend gemaakt over de jurk.

Een beetje onwennig kwamen we binnen in Hilversum, maar dat werd al snel anders bij het zien van zoveel jurken! We mochten meteen door naar boven, waar het zoeken naar de diverse jurken begon. Met z'n vieren doken we tussen de rekken vol witte zijde, tule en kraaltjes. Al gauw hadden we er een paar uitgezocht en kon het passen beginnen. Terwijl mijn gezelschap nog door de jurken aan het struinen waren, hielp de verkoopster mij met het aantrekken van de jurk, want alleen kom je er niet in! :) Bij iedere jurk vlogen de oh's en de ah's mij om de oren (hehe). En zelfs andere aanwezigen gaven een goedkeuring.

Rond een uur of 1 werd het tijd om de trein te pakken richting Utrecht.

Ook hier was het passen van een jurk een feest. Hier heb ik ook andere modellen geprobeerd, waarvan ik nooit verwacht had dat ze zouden staan. En aan de reactie van mijn deskundige team te zien en horen was het een zeer geslaagde combinatie. Tja en dan slaat de twijfel toe... Om het even te laten bezinken zijn we Utrecht nog ingegaan, opzoek naar een derde winkel waar een afspraak maken niet nodig was. Ondanks de goede hulp was hier geen jurk die ik mooi vond. Wel hadden ze enkele goede tips, waaronder: dat je echt de kriebels moet krijgen van een jurk, want dan is het de goede. Of: pas de gewenste jurk ook in je eigen maat voor je 'm aanschaft.

Met dit in het achterhoofd zijn we op een terrasje gaan zitten en hebben we nog nagepraat. Tegen etenstijd zijn we naar een tapas restaurant aan de gracht gegaan. Het eten was er heerlijk en het was een mooie afsluiting van de dag.

De keuze is nog niet gemaakt, maar ik heb nu wel een heel goed idee hoe de jurk eruit moet zien. Na de vakantie komt er een vervolg op deze excursie, met hopelijk de definitieve beslissing.

 

28-04-05
Ik heb de jurk van mij dromen gevonden! En ... ook al gepast. Normaal maken ze er geen foto van, maar voor deze keer hebben ze een uitzondering gemaakt:

 

 

 

 

De jurk maakt wel jong he!

 

 

 

 

 

 

De trouwjurk uitzoeken, spannend zeg. Een paar weken geleden ben ik naar Hilversum gegaan om wat te winkelen en eens bij de plaatselijke bruidswinkel eens wat informatie in te winnen. Ik had vooral vragen over de levertijd en hoeveel tijd ik zelf nodig zou hebben om deze jurk te kunnen betalen, oftewel wat gaat het me kosten?

Het blijkt dat ik daar net op tijd binnen was, want ze vertelde me dat er bruiden zijn die de jurk al TWEE jaar van tevoren uitgezocht hadden. (of zelfs bruiden die de jurk al eerder dan de partner hadden) Pff… dat is wel erg vroeg, maar goed de gemiddelde levertijd was zo'n vijf maanden en daarna nog drie maanden aan knip- en naaiwerkzaamheden om de jurk passend te maken. Dus geen dag te vroeg :)

Omdat de verkoopster wat tijd over had, mocht ik ook al passen.

Dat was wel heel erg spannend!

Ik kreeg een ehm strapless jurk met een brede band voor die over de armen loopt
Nou dat wordt helemaal niets ;) het leek wel of ik had getraind voor een bokswedstrijd.

De tweede jurk was er een met een halter. Maar ook dat was niets. Ik had ineens een heel klein bovenlijf.

Na een stuk of vijf jurken gepast te hebben, weet ik in ieder geval wat me wel en wat me niet staat. Toch wel handig zo’n dagje winkelen in Hilversum


Ik heb al wel een favoriete jurk, maar daar zeg ik natuurlijk niets over. Wel kan ik zeggen dat het merk sincerity erg hoog in de lijst staat.

http://www.sinceritybridal.com/

terug naar boven