Simon & Yvette gaan op vakantie

Ried (Tirol)

In september 2005 zijn we 2 weekjes naar Ried in Tirol op vakantie geweest. In de zomer naar Tirol !? Maar dan kan je toch helemaal niet skiën ? Klopt.. Dat waren we dan ook helemaal niet van plan :) We gingen erheen om van de natuur te genieten en mooie bergwandelingen te maken. Daar heb je geen sneeuw voor nodig. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat de hotelprijzen bijna de helft lager zijn dan in het hoogseizoen in de winter en het een stuk minder druk is.

Het hotel

We hadden een luxe kamer met enorm balkon in Hotel Mozart. waarbij zowel ontbijt als diner inclusief waren. Het diner was meestal erg lekker, behalve het ´vlees-in-gelei´ dat we op een avond kregen. We moesten meteen denken aan het ingeblikte voer dat we aan Snuf gaven (toen hij nog niet op dieet was :). En tussen de middag stonden er allerlei heerlijke hapjes (taart/cake/koekjes etc) en drankjes in de lounge klaar. Om verder te relaxen waren er in het hotel verder nog een tweetal sauna´s, turks stoombad en een zwembad.

Bergwandelingen

Maar we kwamen natuurlijk niet voor het hotel zelf, we wilden (berg)wandelingen maken. Nou, dat was natuurlijk geen probleem midden in Tirol. Heerlijk zonnetje erbij en we gingen. De meeste kabelbanen waren ook nog in bedrijf, dus het eerste (´saaie´ stuk) gingen we met de kabelbaan en verder te voet. Onderweg kwamen we regelmatig typische Tiroller koeien tegen (met de welbekende enorme koebellen die we al van verre konden horen).

Raften

Simon had gezien dat het ook mogelijk was om in een nabij gelegen rivier te raften. Dat moesten we natuurlijk ook een keer gedaan hebben! We gingen met een groepje van een stuk of 10 in een raft de rivier op. Yvet verloor in het onstuimige water haar evenwicht waarna ze in het water viel. Hierbij kwam ze erachter dat het water toch wel erg ijs en ijskoud was :) Simon kon meteen de zojuist geleerde techniek om iemand uit het water te halen in praktijk brengen. Verderop waar het water wat rustiger was vroeg de instructeur of er nog meer mensen even het water in wilde (want het was best lekker hoor!). Simon en een paar anderen hebben toen (geheel vrijwillig!) ook even genoten van het heerlijk frisse water. Helaas hebben we hier geen foto´s van omdat we het niet aandurfden de camera mee te nemen in de raft.

Sneeuw

Jawel, we hebben uiteindelijk toch nog sneeuw gezien! Op een kleine afstand rijden met de auto konden we de gletschers in Kaunertal (Weissee) bereiken waar nog steeds sneeuw lag op 2700+ meter hoogte.

Kerk onder water ?

Omdat we dicht bij het drielandenpunt (Zwitserland/Oostenrijk/Italia) zaten, zijn we ook nog even over de Resiapas gereden naar de Italiaanse grens. Daar net over de grens zagen we een kerktoren net boven het water uitsteken. Dit bleek het (vroegere) plaatsje Garun te zijn, die men eind ´45 helemaal onder water heeft laten lopen om een kunstmatig meer te maken. Dit meer werd vervolgens gebruikt om middels waterkracht stroom op te wekken. Arme bewoners..

Klik hier voor de foto's

terug naar boven