Simon & Yvette gaan verbouwen

14 april tot en met 20 april
De badkamer is voor zover mogelijk afgerond. Op 20 april is het plafond geplaatst, zijn de accessoires opgehangen en is de douchewand ingemeten. De wand komen ze binnenkort plaatsen.
Ook de wc beneden is onderhanden genomen. We hebben dezelfde tegels gebruikt als in de badkamer. Nu alleen de randen nog kitten en de wc is ook klaar.

 

10 april
De aannemer is speciaal op goede vrijdag langs-gekomen om de spullen af te monteren. Terwijl wij op pad gingen naar de echoscopist en de theewinkel in Amsterdam heeft de aannemer ervoor gezorgd dat we dit weekend weer kunnen douchen. Daarnaast heeft hij ook alles aangeveegd.

Omdat de douchewand nog niet geplaatst is, hebben we tijdelijk het lelijkste douchegordijn van de Ikea opgehangen.

 

 


7, 8 en 9 april
Dinsdag stond de tegelzetter om half 8 op de stoep. Hij is enthousiast begonnen en vond dat we mooie (maar wel hele harde) tegels hadden uitgezocht. Halverwege de dag bleek dat de groene wand ook gestuct had moeten worden. Dus kon hij de volgende dag pas weer verder.

Woensdag heeft hij iemand meegenomen die dit kon opknappen.
Dit keer met stucwerk dat binnen twee uur betegeld kon worden.

Donderdag hebben ze de badkamer afgetegeld en is 's avonds nog iemand langs geweest om de randen te kitten.

Morgen gaan ze de spullen afmonteren en volgens zeggen kunnen we dan zaterdagochtend weer douchen!

1 tot en met 3 april 2009

Na deze drie dagen begint het er al meer uit te zien als een badkamer. De stroomdraden zijn in de muur gezet en de wanden langs het bad en onder de douchebak staan ook.

 

 

 

 

Vrijdag is de stucadoor geweest en hij heeft de muren weer mooi glad getrokken. Maandag moet het stucwerk nog drogen en dinsdagmorgen begint de tegelzetter.
Het einde is in zicht!!!!

 

30 en 31 maart 2009
De badkamer heeft een weekend kunnen drogen. De onderdelen zijn op de muur getekend, het bad is geplaatst, de muur gefreesd om de douchebak zoveel mogelijk ruimte te geven en de leidingen vervangen. Ook de douchebak heeft zijn plaats gekregen. De muren zijn ingesmeerd met een roze laag, waarvan de werking nog niet duidelijk is.

De tegelzetter is dinsdagavond nog langs gekomen. Volgens hem moet het allemaal goed te doen zijn. Ze gaan zelf kijken of ze iets met het raam kunnen doen.

 

 

 

 

27 maart 2009
De badkamer is nu echt helemaal leeg. Hadden ze gisteren de wastafel en de thermostaat laten hangen, nu is alles van de muur gehaald.

We kregen te horen dat een nieuwe badkamer geen overbodige luxe was, want de afvoer van de douchebak was los in de afvoer in de grond gehangen. Het gevolg hiervan is dat het water weer omhoog kan komen als het niet snel genoeg wegloopt. Er was dus inmiddels een heel zwembad ontstaan onder de douchebak. Ook de muur heeft daaronder te lijden gehad.

Ze hebben nu een deel weggehaald en dat vervangen met gipsplaat en plastic. Daaroverheen zijn over de hele muur groene gipsplaten gezet. Dit zijn watervaste platen waar de tegels op vastgezet worden.
De wc kan voor een groot deel in de koof geplaatst worden, waardoor we iets meer ruimte overhouden.

 

26 maart 2009
Vandaag zijn ze begonnen. Om acht uur stonden er twee man voor de deur om aan de badkamer te beginnen. Nadat ze de werkomgeving gezien hadden renden ze naar beneden en begonnen in de woonkamer met het werk. De vloer en de trap werden eerst afgeplakt met afgekeurd vruchtensap- karton. Een vrolijke " yellow brick-road" naar de badkamer toe. Terwijl ze hiermee bezig waren kwam Babypark de spullen van de kinderkamer leveren. Dus dat was om 9 uur 's morgens al redelijk spitsuur hier op de trap.
Nadat de babykamer in elkaar gezet was, waren ze ook zo goed als klaar met het afplakken van de vloer. De rest van de middag werd er gesloopt, gehakt en vooral gesleept met de oude badkameronderdelen. Voor ons huis was inmiddels een container geplaatst, die al redelijk volgestort is.

 

Half maart 2009
De spullen zijn afgelopen vrijdag (13 maart) geleverd. Als we willen kunnen we zo in bad.
De aannemer heeft ons helaas laten weten de verbouwing wat op te schuiven, omdat er een paar zieken zijn. De aannemer en zijn aanhang komen nu maandag 23 maart om een begin te maken aan het einde van onze oude badkamer.

Dit worden de nieuwe tegels: Zwart en vierkant (45 bij 45) op de vloer, creme en langwerpig (30 bij 60) op de wanden en een strip van steentjes ergens op oog hoogte.

De spullen staan tijdelijk in de woonkamer, te wachten tot er boven meer ruimte is. Je ziet hier de stapels stenen liggen en op de tweede foto het bad, de douchebak, wc's etc.

Februari 2009
Dit jaar is de badkamer aan de beurt. We hebben het precies ingepland tussen het inrichten van de kinderkamer en de geboortedag van ons nieuwe familielid.

Om je een idee te geven van de huidige badkamer, zie je hieronder twee foto's:

Met hulp van een collega van Yvette hebben we een plan opgesteld en zijn we uitgekomen op het volgende:

Er komt een bad in en een grote douche met schuifwand. De wc blijft op de oude plaats en aan de lege muur komt de wastafel te hangen. Het wordt wel iets drukker, maar dan hebben we wel een badkamer die van alle gemakken is voorzien.

De spullen zijn al besteld en we hebben de aannemer ook al gekozen. Vanaf begin maart kunnen ze beginnen... Spannend!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar boven