Simon & Yvette gaan verbouwen
update 16 oktober 2005: De keuken is nu helemaal af. Ze hebben donderdagochtend (13-10) de tafel gebracht. We hebben er 13 weken op gewacht maar dat is zeker de moeite waard geweest! (De stickers zijn inmiddels al van de stoelen gehaald)
update 11 juli 2005: De keuken bevalt uitstekend. Alles is inmiddels ingeruimd en we hebben (nu nog) ruimte over. Hieronder nog een laatste foto-rondje door de keuken en dan sluiten we dit project af. Op naar het volgende project (of toch niet ? ;-)


update 9 juli 2005: Dag 14. De keuken is af!!
Vandaag zijn de puntjes op de i gezet en kunnen we de keuken als 'af'' beschouwen. Vanaf nu kunnen we dus weer lekker zelf koken in eigen keuken.
Vandaag hebben we gekeken voor een nieuwe tafel + bijbehorende stoelen. Het bleek niet eenvoudig om houten stoelen te vinden (vrijwel alles is gestoffeerd tegenwoordig), maar we hebben toch een hele mooie combinatie kunnen vinden. Ook is vandaag het stoepje voor ons huis getegeld. Als je goed tussen de barricades door kijkt zie je hoe het nieuwe stoepje eruit ziet.

update 8 juli 2005: Dag 13. De muren zijn gespachteld en de radiator is opgehangen. Ergens links naast de radiator zit nog een wandcontactdoos waar om eoa reden gewoon overheen gespachteld is. Dat wordt morgen even zoeken middels de welbekende klop-klop techniek. We hebben zelf de nieuwe lampen alvast opgehangen boven de toekomstige tafel. Morgen komen ze echt alles afmaken (zeggen ze :)
update 7 juli 2005: Dag 11+12. Op dag 11 was vrijwel alles afgeplakt, dus foto's hadden niet zo veel zin. Nu zijn alle tegels gezet en zijn de muren voorbereid om morgen gespachteld te worden. Volgens de aannemer zou morgen alles af moeten zijn, maar volgens ons is het best veel werk nog. Spachtelen, magnetron inhangen, lampjes ophangen, radiator plaatsen, afzuigkap ophangen, plintjes bevestigen, aanrechtblad afkitten en stopcontacten/ schakelaars bevestigen. We zullen het snel weten :)
update 5 juli 2005: Dag 10. Vandaag zijn de 'gas-op-glas' kookplaat, de kraan, de keukenboiler en de vaatwasser aangesloten. We kunnen dus weer gaan koken en de vaat kan weer gewassen worden in de vaatwasser ipv in de wasbak in de badkamer. Tevens zijn er leidingen onder het huis door getrokken voor de nieuwe verwarming die naast de koelkast komt te staan.
update 4 juli 2005: Dag 9. Het keukenblad is vanochtend geplaatst. Hier en daar moest nog een paar mm bijgeslepen worden, maar dan past ie ook precies nu. De steenlijm stinkt je nu nog tegemoet als je de keuken inloopt, maar dat zou over een paar uurtjes al weer weg moeten zijn. Met een beetje geluk komt vanmiddag de loodgieter nog langs om het eea aan te sluiten (kunnen we eindelijk de vaat die zich de afgelopen 3 weken heeft opgehoopt in de vaatwasser doen ;)


update 21 juni 2005: Dag 8. Vandaag kon er niet zo veel gedaan worden. De vaatwasser is geplaatst en de deurtjes zijn op de koelkast bevestigd. Het is nu wachten op het inmeten van het aanrechtblad. Dit kan helaas pas a.s. vrijdag. Dan duurt het nog 5 werkdagen voordat het blad geplaatst wordt en pas daarna kan er getegeld en gespachteld worden. Pas daarna wordt de afzuigkap aangesloten en de verwarming geplaatst (die verwarming missen we nu echt niet overigens ;) Kortom, het zal even duren voor de volgende update.
update 20 juni 2005: Dag 7. De keuken werd om precies 7:00AM bezorgd. Op een paar kleine dingetjes na (magnetron niet meegeleverd en kookplaat zilvergrijs ipv zwart) was alles in orde. Enkele uren later zag de keuken er al uit als op de foto's onder (je kan nu ook op de foto's klikken om een wat grotere afbeelding te zien!).
update 18 juni 2005: Dag 6. De vloertegels zijn gelegd! Het ziet er al erg mooi uit. Het plafond (zie plaatje 17 juni) is nu overigens al een stuk witter. Als het helemaal opgedroogd is, zou het net zo wit moeten zijn als de wanden. Maandagmorgen 07:15 wordt de keuken zelf bezorgd en beginnen ze meteen met plaatsen.update 17 juni 2005: Dag 5. Vandaag is het plafond is gestuct, met 'waaier effect'. De tegels zouden vandaag ook gelegd worden, maar omdat de stucadoren pas laat begonnen, komen ze morgen (zaterdag) langs om de tegels te leggen.
update 16 juni 2005
: Dag 4. De vloer is geëgaliseerd en de wand-contactdozen voor de vaste keukenapparatuur zijn aangebracht.Om een idee te geven hoe het er nu in de kamer uitziet 2 foto's van de kamer (op de achtergrond het schuurtje wat er weer glimmend bij staat :) :


update 15 juni 2005
: Dag 3. Vanaf vandaag zouden we, theoretisch gezien, de magnetron en koelkast weer aan kunnen sluiten op de losse draadjes die nu uit de muur bungelen. Alles loopt volgens planning en als het goed is ligt de nieuwe tegelvloer er a.s. vrijdag al in (de tegels zelf hebben we inmiddels al in huis staan). De vrije tijd van Yvet wordt ook goed besteed, want ze heeft inmiddels het tuinhuisje weer voorzien van een nieuwe laklaag en is nu bezig met het schilderen van de planken voor in de 'muziekkamer'.
update 14 juni 2005 : Dag 2. Vandaag staat het verleggen van de leidingen op de planning. Als je goed kijkt zie je dat er een (gas)leiding is aangelegd tot linksonder het rechter raam. En als je heel goed kijkt zie je op het rechterplaatje een heel klein gaatje in de muur waarin een loze leiding nu netjes is weggewerkt ;-)
Morgen is het de beurt aan de elektricien om de spanningspunten en schakelpunten aan te leggen en in de muur weg te frezen (even nog meer rotzooi dus :)


update 13 juni 2005 : Dag 1. Vandaag start de officiele sloop van de keuken. Vanaf 7 uur 's morgens zat Yvette klaar om de slopers te verwelkomen. Na een paar uur 'Animal planet' (Yvet weet nu alles van de Galapagos eilanden en alle beesten die er wonen inclusief het paringsgedrag van de paars gestippelde en rood gestreepte Iguana's) en een valse start kon er om 13:00 uur begonnen worden aan de totale destructie van de keuken. Zie hier het resultaat:

 

Voor de personen die zich afvragen of we nog een fatsoenlijke maaltijd op tafel kunnen zetten (zonder meteen naar de Chinees of Italiaan te rennen), de volgende foto's:

 

 


update 11 juni 2005 : De keuken is inmiddels aardig leeg en de schrootjes tegen het plafond hebben we er alvast maar uitgesloopt.

voor :

na:

 

 

 

 

 


Week 24 2005

Met frisse moed beginnen we aan het volgende project: De keuken!

We vonden dat ons huis wel een verzetje kon gebruiken en geven haar daarom de keuken cadeau. De oude keuken doet al dienst sinds 1986 (ja, het bouwjaar van ons huis) en je begrijpt natuurlijk wel hoe dat eruit ziet.

Als we een brood bakken, komt er rook uit de la rechts van de oven, de vaatwasser doet het alleen als ie een goede dag heeft en er is geen afzuigkap aanwezig.

De nieuwe keuken gaat er als volgt uitzien:

Een U-vorm met veel kastjes. De kleur wordt kersenrood met een zwart aanrechtblad.

Als alles goed verloopt, wordt de keuken in week 25 geplaatst. Vanaf week 24 gaan we trouwens al genieten van de kookkunst van de plaatselijke chinees, want dan wordt alles eruit gesloopt en wordt de vloer gelegd.

Voor de vloer hebben we gekozen voor een ruwe beige steen van 45 bij 45 cm. Op de muur komen kleine tegels die iets van kleur verschillen. We proberen om dit diagonaal te laten plaatsen/leggen/hangen/... ehm tegen de muur te plakken :).

 

terug naar boven